fbpx

Met deze 7 handige tips koop jij binnenkort jouw droomwoning!

Als je de laatste tijd op zoek was naar een nieuwe woonst, dan weet je vast al hoe moeilijk het is. Vaak is een woning al verkocht voor je zelfs de advertentie goed en wel hebt kunnen lezen, laat staan voor je een afspraak hebt kunnen maken! Wie nu begint met zoeken, doet er alvast goed aan om dit artikel vooraf te lezen!

Hoe kan je er in hemelsnaam voor zorgen dat je er volgende keer niet wéér naast valt? Hoe vergroot je je kansen bij het zoeken naar je droomwoning? Wij geven je alvast enkele belangrijke tips mee.

 

1.  Voorbereiding is het halve werk

Doe research naar de woningmarkt. Hoe duur worden appartementen of woningen verkocht in de buurt waar jij zoekt? In welke staat zijn ze voor die prijs? Hoe beter je de markt kent, hoe sneller je een goede deal kunt spotten! 

Maar zorg ook dat je, voor je begint te zoeken, weet wat je eigen budget is. Ga al eens langs bij de bank of hypotheekwinkel zodat je weet waar je aan toe bent en geen tijd verspilt met het bezoeken van panden die eigenlijk boven, of onder, je budget liggen! Als je dan een bod wilt doen op je droomhuis, kan je snel schakelen en hoef je niet eerst nog de bank te bellen en uren te luisteren naar dat ellendige wachtmuziekje.

 

2. Kritische criteria

Bepaal vooraf aan welke criteria je droomhuis moet voldoen. Wees wel realistisch, wat kan er voor jouw budget? Maak ook voor jezelf uit op welke wensen je eventueel kunt inboeten. Wil je een instapklare woning, maar is de badkamer van de woning die je net bezocht écht aan vernieuwing toe? Schrijf de woning dan niet in meteen af: misschien betaal je er ook wel minder voor en hou je budget over om de badkamer van je dromen zelf te (laten) installeren?

 

3. Meld je aan voor ons aanbod op maat

Via ons aanbod op maat kan je al je wensen en zoekcriteria van je droomwoning doorgeven. Wanneer er dan bij ons een pand online komt dat wel eens perfect in jouw plaatje zou kunnen passen, krijg je meteen een e-mail.

Was dat ene leuke appartement dat je vorige week online zag, al verkocht voor jij nog maar de kans kreeg om het te bezoeken? Omdat wij onze klanten graag willen belonen voor hun vertrouwen, blijven nieuwe panden 3 dagen exclusief op onze eigen website staan. Pas daarna verschijnen ze op alle bekende immo-sites. Zorg er dus snel voor dat jij ook van deze VIP-behandeling kan genieten en schrijf je in om op de hoogte gehouden te worden!

 

4. Volg onze sociale media

Wie onze sociale mediakanalen volgt zou zomaar even tijdens het scrollen zijn droompand kunnen zien passeren. Via deze weg informeren wij onze volgers wanneer ze onze website in de gaten moeten houden, omdat het ideale pand wel eens zou kunnen passeren. Bovendien geven we ook extra inside-informatie over bepaalde woningen en buurten in onze video’s. Volg ons nu om jouw droomwoning zeker niet te missen!

 

 

5. Twee paar ogen

Proficiat! Je hebt een afspraak voor een bezichtiging kunnen maken. Misschien ben je nu al helemaal hyped over het geplande bezoek en wordt het moeilijk om kritisch te blijven. Een huis kopen lijkt soms een beetje op verliefd worden. Wie verliefd is, heeft vaak geen oren en ogen naar de negatieve punten van zijn of haar geliefde. Maar vergeet dan niet: liefde maakt blind.

Maar ook het omgekeerde gebeurt vaak! Misschien heb jij wel eerder bindingsangst, en zal je elk minpuntje van de woning in je hoofd uitvergroten. Neem daarom altijd iemand mee die iets van huizen kent, of gewoon al iemand die met een objectieve blik mee kan kijken! Zo heb je ook achteraf iemand om mee te praten over je eventuele twijfels.

 

6. Ligging > Interieur

Staar je niet blind op dat Pinterest-perfect interieur. De binnenkant van een huis kan altijd opnieuw worden aangepast wanneer het niet volledig naar je zin is. De ligging van het pand heeft daarentegen veel meer indirecte gevolgen. Zo is deze niet alleen bepalend voor het aantal uren in de file voor en na je werk, de veiligheid van je kinderen en je plezier tijdens het weekend, maar ook voor de waarde van je woning in de toekomst. Staat dit huis in een wijk die stilaan opgewaardeerd wordt? Of gaat al het groen dat er nu is juist worden volgebouwd?

 

7. Stort je nergens halsoverkop in, maar blijf ook niet twijfelen

Stel jezelf geen deadlines, zodat je geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen. Kopen onder druk zorgt soms voor verkeerde keuzes. Maar hoe je het ook draait of keert: een woning blijft een hoop bakstenen, die je altijd opnieuw kunt verkopen of veranderen. Een huis of appartement kopen is een grote stap, maar in de praktijk is het minder definitief dan veel mensen denken. Zeker zolang de vastgoedprijzen blijven stijgen zal je niet snel verlies maken wanneer je binnen een aantal jaar toch terug wilt verhuizen. Soms is het financieel zelfs interessanter om die niet-100%-perfecte starterswoning te kopen en na een paar jaar terug te verkopen, dan om nog jaren in je huurwoning te blijven!